Ce am învățat în timp ce trăiam în România

Ce am învățat în timp ce trăiam în România?

Este uimitor să ne gândim la perspectiva pe care o primim atunci când viața nu merge conform planurilor noastre, când lucrurile sunt diferite de ceea ce ne-am dorit de la început. Unul dintre lucrurile neașteptate din viața mea a fost faptul că, împreună cu soțul meu m-am mutat în România pentru câțiva ani. Începând din anul 2012 ne-am stabilit la Cluj-Napoca ca să slujim ca voluntari, împreună cu o organizație care avea misiuni în România.

A fost mai minunat și mai greu decât mi-am imaginat vreodată.

Primul lucru pe care l-am învățat? Că a fi confortabil nu este la fel de important ca a fi în voia lui Dumnezeu. Aveam atât de multă bucurie și pace chiar și atunci când lucrurile erau grele pentru mine, fiindcă știam că Dumnezeu ne vrea în România. Chiar și când am simțit „dorul de casă”, am fost totuși recunoscătoare în fiecare zi că noi locuiam în România.

În al doilea rând, am învățat că Dumnezeu este același, indiferent de unde ne aflăm în lume. El iubește pe toți oamenii și nu are copii preferați sau standarde diferite chiar dacă noi ca oameni suntem diferiți. El este un Tată bun pentru fiecare. El ne iubește. Chiar dacă avem nevoi diferite, cu toții avem nevoie de El.

Iar în al treilea rând am învățat că moartea lui Isus a plătit prețul pentru fiecare lucru de care noi avem nevoie. Nevoile oamenilor pot fi mari. Ca misionară de multe ori am fost copleșită de nevoile pe care le vedeam în jurul meu. Fie că este vorba de o nevoie materială, o nevoie fizică, de înțelegere, de acceptare, de iubire sau orice altceva, aceste nevoi pot fi împlinite de către Tatăl. Isus a făcut posibilă satisfacerea nevoilor noastre. El este singurul care poate face asta! Știe cum să întâlnească fiecare persoană pentru a le oferi exact ceea ce au nevoie. De multe ori, eu nu știu cum să-L las pe El să răspundă nevoilor mele—să nu mai vorbim despre nevoile celor din jurul meu. Este foarte ușor să ratez și să nu văd căile Lui atunci când eu mă concentrez asupra nevoii în loc să-L caut pe Isus. Dar, alteori, devin o parte a modului în care El împlinește nevoia cuiva. Aşa am învățat că Isus știe exact de ce are nevoie fiecare.

Prin toate, am învățat că această călătorie cu Isus oferă în adevăr cel mai bun antrenament sufletelor noastre!

“Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

Shared By Lee Ann Karr, Kansas City, USA

Published by Poiema Romania

Poiema: Creat de Dumnezeu. O capodoperă. Poemul pasionat al lui Dumnezeu. "Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele." Efeseni 2:10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: