Sfatul pe care aleg să îl aplic în orice situație

Am petrecut un weekend cu o cameră plină de femei şi acest lucru m-a condus la o realizare cruntă. Ca femei, toate părem să avem cel puțin un obicei în comun: ştim foarte bine cum să oferim celorlalți, sfaturile noastre. Plângi pentru că te doare capul și cinci femei îți vor oferi opt remedii diferite pentru a-ți face durerea de cap să dispară. Cere rugăciune pentru o problemă în familia ta și o vei primi, dar acele rugăciuni vor fi, fără îndoială, învăluite în sfaturi. Și știm cu toții ce se poate întâmpla când inviți o altă femeie la tine acasă. Servește-i un bol cu supă sau o felie de tort și ea îți va spune toate lucrurile pe care le-ar face diferit, ca acea supă sau acel tort să aibă un gust mai bun.

Indiferent dacă sunt cerute sau nu, noi oferim sfaturi. În general, avem tendința de a face acest lucru cu intenții bune, deoarece nu vrem să vedem oamenii de care ne pasă că fac aceleași greșeli pe care le-am făcut noi. Așadar, oferim sfaturi despre cum să alegi cariera potrivită, cum să știi dacă un tip este cu adevărat potrivit pentru tine, cum să crești copiii, cum să ai o casă ordonată și orice altceva la care ne putem gândi. Dar, ce s-ar întâmpla dacă am putea oferi unei femei doar un singur sfat? Ce ai spune dacă ți s-ar oferi doar o suflare pentru a spune unei femei tot ce trebuie să știe pentru a rezolva orice problemă? Ce sfat ar putea schimba în bine pentru totdeauna viața unei persoane?

Din fericire, toate aceste întrebări au primit un răspuns. Sfatul a fost deja dat și ne vine direct de la singura Persoană care nu a greșit niciodată – Isus Hristos.

Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Matei 22:37

Iubeste-l pe Dumnezeu. Sunt cuvintele pe care trebuie să le repetăm mereu. Iubeste-l pe Dumnezeu. Este sfatul pe care ar trebui să-l oferim în mod liber, cu îndrăzneală și abundență. Iubeste-l pe Dumnezeu. Singurul set de instrucțiuni care are puterea de a ne schimba nu numai viața, ci și eternitatea. Iubeste-l pe Dumnezeu. Iubeste-l pe Dumnezeu. Iubeste-l pe Dumnezeu!

Viața este plină de responsabilități. Avem școală de terminat, avem treburi de făcut, avem facturi de plătit, avem membri ai familiei de îngrijit și multe altele. Dar există un lucru pe care îl putem face în toate aceste domenii, lucru ce ne poate garanta succesul. Îl putem iubi pe Dumnezeu. El îți va oferi un loc de muncă cu suficienți bani pentru a plăti facturile și apoi încă ceva. El îți va arăta cum să-ți crești copiii în mod corect. El îți va da puterea pentru a face față fiecărei provocări cu curaj și har. Când Îl iubim, Îl ascultăm. Pe măsură ce Îl ascultăm, vom experimenta binecuvântările Lui pentru că ne-am îndeplinit cu fidelitate fiecare responsabilitate în modul în care ne cheamă El să o facem.

Viața este plină de decizii de luat. Trebuie să decidem asupra unei cariere, trebuie să alegem locul potrivit pentru a trăi sau câți copii vom avea. Trebuie să facem alegeri – mari și mici – în fiecare zi, alegeri ce determină lucruri precum, ce vom mânca la cină, ce pulover vom cumpăra de la mall și în ce culoare vom vopsi dormitorul. Dar există un lucru pe care îl putem face pentru a ne asigura că vom lua întotdeauna cea mai înțeleaptă decizie. Îl putem iubi pe Dumnezeu. El va vorbi inimilor noastre, El ne va călăuzi pașii, El ne va da Scripturi pentru a confirma voia Sa pentru noi și El ne va arăta exact ce trebuie să facem în fiecare situație. Dumnezeu are grijă de noi și El vrea în mod activ să facă parte din fiecare decizie pe care o luăm. Când Îl iubim, avem încredere în El. Pe măsură ce avem încredere în El, vom fi plini de pacea Lui, deoarece știm că El ne va călăuzi perfect în luarea fiecarei decizii.

Viața este plină de distrageri. Avem familii care au nevoie de noi, șefi care ne cer lucruri importante și prieteni care vor să petreacă timp cu noi. Dar există un lucru pe care îl putem face pentru a ne asigura că prioritățile noastre sunt întotdeauna în ordine. Îl putem iubi pe Dumnezeu. El ne-a iubit mai întâi și El ne iubește cel mai mult. Ne-a iubit până la punctul în care și-a dat viața pentru noi. Mai mult decât oricine, El este vrednic de iubirea noastră. El merită timpul nostru. Mai degrabă decât să-I dăm doar timpul care ne-a rămas în fiecare zi, ar trebui să dorim să-L punem pe primul loc în viața noastră, petrecând timp cu El, citind Cuvântul Său și comunicând cu El prin rugăciune și închinare în fiecare zi. Când Îl iubim pe Dumnezeu, prioritățile noastre sunt în ordine. Când prioritățile noastre sunt în ordine, distragerile se diminuează și viețile noastre sunt pline de bucurie și armonie pentru că Dumnezeu este centrul.

Viața este plină de dureri. Dezamăgirile sunt practic o garanție în această viață. Oamenii ne vor greși, boala ne va afecta, iar cei dragi ne vor părăsi într-un fel sau altul. Dar există un lucru pe care îl putem face pentru a depăși durerea de fiecare dată. Îl putem iubi pe Dumnezeu. Ni se promit încercări și suferințe, dar ni se promite și victoria în Isus (Ioan 16:33). Rănile sunt inevitabile, dar Domnul nostru vrea să vindece acele răni și să le folosească pentru binele nostru. Când Îl iubim pe Dumnezeu, știm că mai întâi suntem iubiți de Dumnezeu. Pe măsură ce rămânem în dragostea Lui, El ne învață iertarea Lui și ne mângâie inimile.

Viața este plină de sfaturi. Dar există un singur sfat care contează cu adevărat. Un singur sfat este garantat a fi cel mai bun, de fiecare dată și în fiecare situație. Așadar, înainte de a alege o carieră, înainte de a te căsători cu bărbatul visurilor tale, înainte de a cumpăra o casă sau înainte de a-ți forma o familie, concentrează-te pe singurul lucru care contează mai mult decât orice altceva. Iubeşte-l pe Dumnezeu și pășește în ascultare de El. Pe măsură ce o faci, totul va fi la locul potrivit.

“Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” Ioan 14:15

Shared by Elli Jejeran, jud. Hunedoara, Romania

Published by Poiema Romania

Poiema: Creat de Dumnezeu. O capodoperă. Poemul pasionat al lui Dumnezeu. "Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele." Efeseni 2:10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: